„A kutyám lehetőség, hogy jobb ember legyek”

Rólunk

A Központ története:

Gödöllőn kutyaiskola 1959-óta működik. Először az Ady Endre sétányon nyitotta meg kapuit a kutyabarátok előtt.

Az iskola vezetője 1991 óta Halász Árpád, mesterkiképző, nemzetközi teljesítménybíró, a hazai kutyás élet meghatározó személyisége.

Az iskola 1998-tól földönfutó lett, a szó legszorosabb értelmében, hiszen a képzéseket ad hoc módon itt-ott tartották a kiképzők, így például a komplett agility pályát is utánfutón vitték egyik helyről a másikra, ahol éppen edzést tudtak tartani. Ám ebben a nehéz időszakban is kitartott az iskola csapata. Az oktatás kihasználatlan füves területeken működött. Máriabesnyőn Bartucz Ferenc tudott felajánlani egy talpalatnyi földet a kutyaovinak. Később a jelenlegi TEVA helyén 2 évig folyhatott a gazdik oktatása és a versenyzők felkészülése. Ezután a kiképzők a Vásártéri nagy parkolóban folytatták kitartóan a foglalkozásokat.

A kutyaiskola sok költözés után 2001-óta a Kőrösi Csoma Sándor utca végén, a „természetes élőhely” világát bemutató Természetvédelmi Területen kapott otthont, mely egy 3000 m2 bekerített, pályákra osztott területet.

A Központ jelene:

Közvetlenül a Központ előtt található kellő nagyságú parkoló, ahol a gazdik és oktatók kényelmesen parkolhatnak. Ideális a környék a képzéseket megelőző egészségügyi és levezető sétákra is, mert a lakóövezeten kívül nem zavaró, ha a gazdik póráz nélkül futtatják kutyáikat.

A bekerített pályák alkalmasak arra, hogy kontrollált körülményeket teremtsenek a csoportos foglalkozásoknak, és a speciális terápiás tréningeknek. A pályán állandóan kint lévő akadályok biztosítják a tanórán kívüli gyakorlás lehetőségét. A Központ közössége által épített 72 négyzetméteres fűthető klubházban rendezvényeket, előadásokat, eső esetén kiscsoportos foglalkozásokat tartunk. A pályavilágítás nagy segítségünkre van az estékbe nyúló tréningeken.

Iskolánk az elmúlt években rohamos tempóban fejlődött, ezzel is tovább növelve komfort érzetünket: fűtött angol WC, állatsimogató kicsiknek és nagyoknak, játszótér a gyerekeknek, tó a kutyák örömére…

A Gödöllői Kutyasport Központot a Kutya Barátok Sport Egyesülete működteti. Lehetőség van a Központ fejlődését támogatni is. Azt, hogy hogyan és mivel, elolvashatja a Támogatás, 1% menüpont alatt. Segítségét előre is köszönjük!

Minden kedves gazdit és érdeklődőt szeretettel várunk!

Filozófiánk:

Popper Péter szerint a mai emberek „ciróka hiányban szenvednek”. Ezt a szeretet és kapcsolat hiányt sokan, sokféle módon igyekeznek pótolni. Egyre többen vannak azok, akik kutyát vásárolnak vagy mentenek meg és igyekeznek mindent megadni társuknak. Ez fontos felismerés, mely azt eredményezi, hogy a kutyakiképző iskoláknak alkalmazkodniuk kell ahhoz, hogy a mai gazdi-kutya páros már nem vágyik a katonás, büntetésen alapuló kutyakiképzésre. Ma már pozitív megerősítéssel, klikkerrel, humán tréningekből vett technikákkal, csapatjátékokkal, kreatív probléma megoldással működtethető a kutyaiskola, mely valójában gazdiképző.

A Gödöllői Kutyasport Központ a múltban is és jelenleg is méltán büszke arra, hogy oktatói hazánkban és a határokon kívülről mindig a legújabb szemléleteket hozzák. Arra törekszünk, hogy oktatói tapasztalatainkat ötvözzük a legújabb etológiai- és kinológiai kutatásokkal. Nem vagyunk megrögzött hívei egyetlen módszernek sem. Azt valljuk, hogy a kutya igényeihez igazodva, a gazda képességeit és lehetőségeit (pénz, idő, energia) szem előtt tartva a tudásunk legjavát nyújtsuk.

Iskolánkon elsősorban a gazdik oktatása kap hangsúlyt, ami azt jelenti, hogy ha valami nem megy, akkor abban nem a kutyát kell hibáztatni, hanem a gazdival kell beszélgetni, mi az amit ő problémának lát? Ez egy egészen más megközelítés, mint ami általánosan elterjedt. Könnyű lenne a gazdi kezéből kivenni a kutyát és azt oktatói rutinnal hipp-hopp kiképezni. Ám nekünk oktatóknak a tudásunk akkor ér valamit, ha azt a lehető legérthetőbb módon át tudjuk adni a gazdáknak. Ehhez természetesen elengedhetetlen a motivált, tanulni vágyó gazda, akit bármeddig elkísérünk, a tanulásban segítünk.

Oktatóink rendszeresen vesznek részt kutyás táborokban, továbbképzéseken, szemináriumokon, megmérettetik magukat vizsgákon, versenyeken. A nagy oktatói bázist tekintve elengedhetetlenek az oktatói megbeszélések, csapatépítő programok.

Egyszer minden oktatónk kezdő kutyatartóként vagy önkéntesként járt nálunk először.A lehetőség mindenki előtt nyitva áll: a megfelelő tudás és tapasztalat megszerzéséhez várjuk a gazdikat oktatóink közé! : )

Kapcsolat

Gödöllői Kutyasport Központ

2100 Gödöllő, Kőrösi Cs.S. u. vége

Tel: 06 30 9521 305

GKSK Kapcsolat Kattinson a nagyobb térképért