„A kutyám lehetőség, hogy jobb ember legyek”

Őrző-védő tréningek

 

Az Alap-, és Középfokú tanfolyamok elvégzése után a gazdiknak lehetőségük van egyéb tanfolyamokat választani vagy járhatnak a Klubbon belül különböző foglalkozásokra, melyek már nem tanfolyami rendszerben zajlanak, hanem a gazdira van bízva, hogy milyen rendszeresen jár ki, illetve a tréningek szabadon variálhatók és átjárhatók így csak a gazdi elhivatottságától  függ, mennyi lehetőséget használ ki.

Őrző-védő tréningek alapinformációk:

Jelentkezési feltétel: Alapfokú tanfolyam sikeres elvégzése K99 Engedelmességi 1-es vizsgával.

Foglalkozások időpontja: kedd és péntek 18:00-20:00

Helyszín:Gödöllői Kutyasport Központ  (2100 Gödöllő, Kőrösi Cs.S. u. vége) illetve alkalmanként életszerű szituációk gyakorlása különböző külső helyszíneken.

A foglalkozás díja:

12 000 Ft/havi bérlet

Az őrző -védő bérlet csak őrző-védő tréningen használható fel! Külön rendszerben működik 2014. márciusától!

Jelentkezés: nem szükséges, elég az óra kezdetekor megjelenni.

Oktatók: Halász Árpád tel:+36 30 9521 305,  Szabó György

 

Mire jó az Őrző-védő foglalkozás?

  • A foglalkozásokon a gazdik és kutyáik a Tükör módszer harmadik pillérét, az életmódot, azon belül is a kontrollált közös akciókat élhetik át. Mindegyik kutyában él a zsákmányszerző és a védekező ösztön, melyeknek a tudatos felszínre hozatala kiegyensúlyozottá és ez által egészségessé teszi a kutyát, legyen az egy rottweiler vagy egy yorkshire terrier. Az ambiciózus gazdik egyre növekvő elvárásokkal bátran vizsgázhatnak az őrző-védő ágazatban is. Az aktív kutyusoknak ideális energia levezetés. Akár úgy is el lehet ezt képzelni, mint amikor egy „hiperaktív” gyerkőcöt, akivel az iskolában „csak a baj van” beíratnak karate edzésre. Ott kitombolhatja magát, bizonyos szabályok betartása mellett.

 

  • Az őrző-védő foglalkozások egyik legfontosabb feladata a terápiás szemlélet, mely arról szól, hogy az ösztönenergiák megfelelő mederbe terelésével akár a félős és viselkedésproblémás kutyák is magabiztossá és kiegyensúlyozottá válnak. Ezek az alkalmak eleinte nagyon rövidnek tűnhetnek és talán nem is hasonlítanak őrző-védő foglalkozásra, itt először a kutyának biztonságba kell magát éreznie, hiszen tanulni csak ilyen állapotban lehet. Példával megvilágítva: amikor egy félős, frusztrált gyermeket, akit az osztályban semmibe vesznek, netán bántanak a társai, beíratnak valamilyen sport edzésre és elkezd eredményeket elérni, egy idő után már ő lesz A valaki az osztályban és megbecsülik. A kutyusoknál hasonló a helyzet. Amellett, hogy egy kiegyensúlyozatlan, ijedős, frusztrált kutyának nagyon sokat segíthet a gazda a bevezetett szabályokkal, a klikkeres tanítással és a szocializációval, jelentősen változhat a kutya viselkedése a tudatos, jól felépített terápiás őrző-védő foglalkozások alkalmával is.

 

  • Lehetőség van IPO I, II., III. –as szintű munkavizsgákra és tenyésszemlékre is felkészülni és vizsgázni.

 

Kapcsolat

Gödöllői Kutyasport Központ

2100 Gödöllő, Kőrösi Cs.S. u. vége

Tel: 06 30 9521 305

GKSK Kapcsolat Kattinson a nagyobb térképért